Cesta na grad 22, 8290 Sevnica
E-mail: gs-sevnica@guest.arnes.si
Telefon: 07 81 41 640, Fax: 07 81 41 642
 

VPIS NOVIH UČENCEV V GLASBENO ŠOLO SEVNICA v š. l. 2020/21

Spoštovani.

K vpisu v glasbeno šolo smo navajeni vabiti v prijetnejšem času in ne v tako nepredvidljivih situacijah, kot je trenutna.

Pa vendar vas tudi tokrat vljudno vabimo, da se nam v novem šolskem letu pridružite.

Na Glasbeni šoli Sevnica se učenci učijo igranja na klavir, harmoniko, violino, violo, violončelo, kitaro, harfo, kljunasto flavto, flavto, klarinet, saksofon, rog, trobento, pozavno, evfonij, tubo, citre, tolkala, učijo se petja, najmlajšim sta namenjena programa predšolske glasbene vzgoje in glasbene pripravnice.

Glasbena vzgoja je velika dodana vrednost pri razvoju in oblikovanju mladega človeka. Ukvarjanje z glasbo ima pozitivne posledice na osebnostnem, socialnem, inteligenčnem razvoju, je dobra pot za pridobivanje delovnih navad, samozavesti, razvijanje vztrajnosti, ustvarjalnosti, čuta za vzajemno delo in odgovornost. Učenci pod strokovnim vodstvom učiteljev poustvarijo veliko lepega. Skupinske oblike muziciranja, vaje in nastopi z orkestri in komornimi skupinami, pa so tudi priložnost za prijetno druženje.

In prav zato je čas, preživet v glasbeni šoli, tako zelo dragocen.

Na podlagi izpolnjene SPLETNE PRIJAVNICE, ki bo odprta do 28. junija 2020, boste vsi, ki bi se želeli vpisati na instrumentalne oddelke in petje, povabljeni na sprejemni preizkus, predvidoma v mesecu juniju.

Vključevanje v programa Predšolske glasbene vzgoje (otroci letnik 2015) in Glasbene pripravnice (otroci letnik 2014) poteka brez predhodnega preizkusa glasbene nadarjenosti.

 

Dobrodošli v Glasbeni šoli Sevnica!

Predstavitev programov

Trajanje izobraževanja in priporočljiva starost začetka šolanja